Doprava je zhustená, mesto dosiaľ posypalo sedem lokalít

28.02.2012 Bratislava

Bratislava 28. februára (TASR) - Počasie v Bratislave opäť nepraje vodičom. V noci priebežne zasahovali mechanizmy vo vyššie položených častiach a do 8.00 h mesto zrealizovalo sedem lokálnych posypov. Ako TASR informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, doprava je zhustená, avšak bez vážnejších komplikácií.

\"Sneh sa topí, preto sú komunikácie mokré a šmykľavé,\" uviedol Andrassy s tým, že v pohotovosti je 53 vozidiel a v teréne zatiaľ pracujú tri posýpacie autá. Mesto posypy zrealizovalo na Kolibe, Kramároch, Slavíne a na uliciach Búdková a Drotárska. \"Od rána je v teréne tiež 80 pracovníkov zimnej služby, ktorí čistia autobusové zastávky a posýpajú priechody pre chodcov,\" uviedol Andrassy.

Pre zmenu počasia muselo mesto prerušiť rozsiahlu opravu výtlkov, ktorú spustilo v piatok 24. februára. \"Do dnešného dňa bolo opravených 258 dier,\" podotkol Andrassy s tým, že počas víkendu sa prioritne vykonávali práce na hlavných cestných ťahoch, napríklad na komunikáciách na Staromestskej, Mierovej, Račianskej, Karadžičovej, Matúšovej, Búdkovej, Trnavskej, Rožňavskej ulici a na Námestí armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Počas tohtoročnej zimy mesto s využitým netechnologického postupu odstránilo viac ako 680 výtlkov vo finančnom objeme takmer 50.000 eur, pričom v tohtoročnom rozpočte je na tento účel vyčlenených 330.000 eur.

Vodiči môžu nebezpečné výtlky na bratislavských cestách nahlásiť aj na telefónnom čísle 02/17100 na Call Centrum hlavného mesta.
 

Vyberte región